Icelandair lanserer rute til Færøyene

Foto: Hans Olav Nyborg

Det islandske flyselskapet Icelandair lanserer nå en ny rute til Færøyene. Ruten skal startes opp sommeren 2024.

– Vi er veldig spente over å kunngjøre Færøyene som en ny destinasjon. Øyene er et spennende reisemål og vi har merket stor interesse fra våre kunder over hele verden for å besøke Færøyene. Båndet mellom lokalbefolkningen og islendinger har alltid vært sterkt og vi håper at økningen i flyvninger vil gjøre at forbindelsen vokser seg enda sterkere. Vi vil også starte arbeidet med å utvide vårt vellykkede og langsiktige samarbeid med Atlantic Airways, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.  

Icelandair vil fly til Færøyene opptil 6 ganger i uken fra mai til oktober 2024, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Morgenflyvningene fra Keflavik lufthavn vil sikre praktiske og sømløse forbindelser til og fra Færøyene, tett forbundet med Icelandairs omfattende nettverk i Europa og Nord-Amerika. Færøyene, som ligger midt mellom Island og Skottland, vokser i popularitet som et reisemål kjent for spektakulær natur, gjestfrihet og lokal mat.

Parallelt med nyheten om den nye ruten har det færøyske flyselskapet Atlantic Airways og Icelandair signert en intensjonsavtale om samarbeid.

– Vårt oppdrag er å koble sammen de vakre Færøyene og i flere tiår har vi jobbet med Icelandair for å skape en god forbindelse med Færøyene og Island. Internasjonale turister er et voksende segment på Færøyene og vår samarbeidsavtale vil bane vei for enda bedre tilkoblingsmuligheter til Island og videre gjennom Icelandairs omfattende rutenettverk i Europa og Nord-Amerika, sier Jóhanna á Bergi, administrerende direktør i Atlantic Airways.

ANNONSE
Forrige artikkelFemdobler avgifter for å fly over Russland
Neste artikkelTestfløy MC-21 til Moskva, med amerikanske PW-motorer