Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Icelandair må utsette omsetning av nye aksjer – sliter med å få redningsplan på skinner

Det islandske flyselskapet Icelndair sliter med å komme i mål med sin redningsplan etter koronaviruset. Både forhandlinger med to islandske banker, myndighetene og leasingselskapene trekker ut i tid, uten enighet.

I følge den islandske avisen Morgunbladid forhandler selskapet med leasingselskaper om leieavtaler, kjøp av fly og reduksjon av flåten. Disse forhandlingene skal gå svært tregt i følge avisen.

Selskapet hadde planlagt å fullføre forhandlinger med aksjonærer og investorer i går, for å kunne starte arbeide med å tilby nye aksjer og fullføre selskapets økonomiske omstilling, men dette gikk ikke gjennom som planlagt ettersom flere sider av redningspakken ikke er klar.

Nå er planen til selskapet at utstedelse av nye aksjer først vil skje i august måned.

Icelandair og Icelandic Cabin Crew Association (FFI) har so et lyspunkt klart å få signert en ny kollektivforhandlingsavtale som er gyldig fram til 30. september 2025. Avtalen oppfyller de faste mål om å øke produktiviteten og fleksibiliteten for selskapet og sikrer samtidig konkurransedyktig kompensasjon for kabinbesetning, hete det i en pressemelding.

Andre nyheter

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Hans Olav Nyborg

Brudd i forhandlinger mellom Parat og NHO luftfart

Hans Olav Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer