Icelandair må utsette omsetning av nye aksjer – sliter med å få redningsplan på skinner

Foto: Hans Olav Nyborg

Det islandske flyselskapet Icelndair sliter med å komme i mål med sin redningsplan etter koronaviruset. Både forhandlinger med to islandske banker, myndighetene og leasingselskapene trekker ut i tid, uten enighet.

I følge den islandske avisen Morgunbladid forhandler selskapet med leasingselskaper om leieavtaler, kjøp av fly og reduksjon av flåten. Disse forhandlingene skal gå svært tregt i følge avisen.

Selskapet hadde planlagt å fullføre forhandlinger med aksjonærer og investorer i går, for å kunne starte arbeide med å tilby nye aksjer og fullføre selskapets økonomiske omstilling, men dette gikk ikke gjennom som planlagt ettersom flere sider av redningspakken ikke er klar.

Nå er planen til selskapet at utstedelse av nye aksjer først vil skje i august måned.

Icelandair og Icelandic Cabin Crew Association (FFI) har so et lyspunkt klart å få signert en ny kollektivforhandlingsavtale som er gyldig fram til 30. september 2025. Avtalen oppfyller de faste mål om å øke produktiviteten og fleksibiliteten for selskapet og sikrer samtidig konkurransedyktig kompensasjon for kabinbesetning, hete det i en pressemelding.

ANNONSE
Forrige artikkelNy nedtur for Boeing – Leasingselskap kansellerer 30 MAX-fly
Neste artikkelEl-Al i Israel satt på bakken – Alle fly beordret tilbake til hjemlandet