Foto: Hans Olav Nyborg

Det islandske flyselskapet Icelandair fikk et overskudd på 13,5 millioner amerikanske dollar, 137 millioner kroner, i andre kvartal av 2023. Det er det høyeste kvartalsresultatet selskapet har kunnet vise til siden 2016.

-Takket være det enestående arbeidet til våre ansatte, er vi stolte av å rapportere våre sterkeste resultater for andre kvartal siden 2016. Et overskudd på 13,7 millioner dollar ble drevet av rekordhøye passasjerinntekter, historisk høye belastningsfaktorer og forbedret utbytte i alle våre markeder, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair. 

Flyselskapet peker på at endringer i flyflåten og nye fly har bidratt godt til resultatforbedringen.

-Lavere drivstoffkostnader på grunn av effektiviteten til Boeing 737 MAX-flyene og lavere drivstoffpriser bidro også positivt til resultatene. Videre fortsatte vår chartervirksomhet å prestere veldig bra og levere sterk lønnsomhet, sier Bogason.

Driftsresultatet for flyselskapet i andre kvartal ble på 20 millioner amerikanske dollar, rundt 200 millioner norske kroner. Leieinntektene for selskapet har økt med 41 prosent og antall passasjerer hadde en økning på 17 prosent.

-De første seks månedene av året har også vært begivenhetsrike ettersom vi har forberedt vårt største flyprogram til nå når det gjelder antall destinasjoner og hyppighet av flyreiser. Vi introduserte fem nye destinasjoner, implementerte seks nye fly, fraktet 1,8 millioner passasjerer og rekrutterte og trente nesten 1.200 ansatte, legger direktøren til.

De totale driftsinntekter for selskapet ble på på 414,2 millioner dollar, en økning på 26 prosent fra i fjor. 

ANNONSE
Forrige artikkelRussland vil kjøpe ut flere vestlige fly
Neste artikkelSkal forsøke å auksjonere bort to tretti år gamle Boeing 747-fly