Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Foto: HANS OLAV NYBORG

Strømmekonserten Live from Reykjavik arrangeres 13. og 14. november av Islands største festival Iceland Airwaves og Icelandair, som erstatning for den fysiske festivalen som skulle ha vært.

I mer enn 20 år har Reykjavik og Icelandairs fly blitt fylt opp av festivalgjengere fra hele verden i begynnelsen av november. Iceland Airwaves er en av Islands største festivaler, med rundt 8000 besøkende årlig.Som så mange andre festivaler ble Reykjaviks største musikkbegivenhet satt på vent i år. Likevel snudde teamet seg rundt sammen med partnere og sponsorer for å sikre festivaldeltagere et godt alternativ. Nå er det klart for en ambisiøs festival med 100 prosent islandsk innhold.

Live from Reykjavik vil gi alle som har gått glipp av reiser og musikkfestivaler mulighet til å oppleve Islands ånd trygt hjemme i egen stue. På konsertlisten står Of Monsters and Men, Ásgeir og Eurovision-favorittene Daði Freyr og Hatari, sammen med et titalls andre. Konsertene vil foregå på ikoniske steder over hele Reykjavik som Iðnó Gamla Bío og Reykjavík kunstmuseum.

– Vi ønsket å finne en måte å fremme det enorme musikktalentet på Island. Samtidig er dette en måte å støtte en sterkt rammet bransje gjennom kreative løsninger. Å ha alle disse artistene på Island på samme tid skjer kanskje aldri igjen. Derfor griper vi muligheten nå som vi har sjansen, sier festivalsjef Ísleifur Þórhallsson.

Icelandair er en av festivalens hovedsponsorer og for dem er det viktig å fortsette og knytte folk sammen.

– Vi vet at internasjonale reiser ikke er mulig for så mange akkurat nå, så vi er synes det er kult å fortsatt kunne dele Islands ånd med våre kunder og hele verden, selv om det blir på en annerledes måte i år, sier markedsdirektør i Icelandair, Gísli S. Brynjólfsson.”

ANNONSE
Forrige artikkelRelanserer britisk flyselskap i 2021
Neste artikkelKrevende tider gir tørke for luftfartsnyheter