Hangar.no
FOTO. HANS OLAV NYBORG

Icelandair og kabinforening enig om ny avtale

Etter at Icelandair sist fredag valgte å si opp alle kabinansatte, som følger av at forhandlinger om ny arbeids- og lønnsavtale strandet, kom partene til enighet denne uken.

Icelandair og fagforeningen Icelandic Cabin Crew Association (FFI) ble til slutt enige om ett lønnskutt, slik ledelsen ønsket det. Flyselskapet skulle gi piloter i selskapet oppgavene til de kabinansatte, for å kunne fortsette å fly. Utfordringen for flyselskapet er at flere destinasjoner ligger i land der dette ikke tillates.

Avtalen som nå er inngått er i følger avisen Iceland Monitor svært lik den fagforeningen valgte å stemme nei til tidligere. Den nye avtalen skal inkludere en dag fri for de eldre kabinansatte med lang fartstid, samt en seks dagers regel i forbindelse med arbeidstid.

Icelandair har trukket tilbake oppsigelsen av samtlige kabinansatte, og medlemmene i FFI skal 27. juli stemme over om de godtar avtalen fagforeningen og ledelsen er enige om.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer