FOTO. HANS OLAV NYBORG

Etter at Icelandair sist fredag valgte å si opp alle kabinansatte, som følger av at forhandlinger om ny arbeids- og lønnsavtale strandet, kom partene til enighet denne uken.

Icelandair og fagforeningen Icelandic Cabin Crew Association (FFI) ble til slutt enige om ett lønnskutt, slik ledelsen ønsket det. Flyselskapet skulle gi piloter i selskapet oppgavene til de kabinansatte, for å kunne fortsette å fly. Utfordringen for flyselskapet er at flere destinasjoner ligger i land der dette ikke tillates.

Avtalen som nå er inngått er i følger avisen Iceland Monitor svært lik den fagforeningen valgte å stemme nei til tidligere. Den nye avtalen skal inkludere en dag fri for de eldre kabinansatte med lang fartstid, samt en seks dagers regel i forbindelse med arbeidstid.

Icelandair har trukket tilbake oppsigelsen av samtlige kabinansatte, og medlemmene i FFI skal 27. juli stemme over om de godtar avtalen fagforeningen og ledelsen er enige om.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no