Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Det islandske flyselskapet gjør noe som er sjeldent i disse dager, de la frem et positivt resultat for tredje kvartal.

Med et resultat på 38,2 millioner dollar etter skatt, skulle en tro selskapets fly var stapp fulle, og rutene gikk som normalt. Men det er langt fra et glansbilde som ligger bak det gode resultatet. Flyselskapet sørget for å forhandle seg frem til en god økonomisk avtale med flyprodusenten Boeing. Det ga en økonomisk erstatning for 737 MAX-flyene som ikke har kunne brukes, som kom godt med i Icelandairs resultat.

For ettersom MAX-flyene ble satt på bakken i 2019, og fortsatt stå på bakken, fikk flyselskapet en avtale med Boeing hvor den amerikanske produsenten ga så det monnet, og dermed ble det et resultat for tredje kvartal av 2020 som var positivt.

I følge E24 og Iceland Monitor hadde resultatet for flyselskapet uten denne erstatningen sett ganske så mer bedrøvelig ut. Rett nok fikk selskapet en økning i flyfrakt på 16 prosent i samme kvartal som også bidro positivt.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer