Hangar.no
Foto: HANS OLAV NYBORG

Icelandair sier opp kabinansatte , ber piloter utføre arbeidsoppgavene

Det islandske flyselskapet Icelandair har valgt å si opp selskapets kabinansatte som følger av at ledelsen og fagforeningen for de kabinansatte ikke har kommet til enighet om ny tariffavtale.

I følge selskapets pressemelding fredag skriver Icelandair at det blir piloter som skal utføre arbeidsoppgavene til de kabinansatte fra og med 20. juli, som et midlertidig opplegg.

I følge BusinessInsider skal ikke pilotene bruke tiden på å servere kaffe eller te, alt som skal gjøres i kabinen vil relatere seg til sikkerheten, og sørge for at de pålagte oppgavene for å veilede passasjerene skal opprettholdes. Selskapet skriver ikke noe om hvorvidt lovligheten av å benytte piloter til å utføre kabinbesetningens oppgaver er vurdert, ei heller hvorvidt dette tillates i de landene flyselskapet skal fly til med denne ordningen.

Flere fagforeninger i Europa som håndterer rettigheter for kabinansatte tror saken kun er et utspill i forbindelse med de pågående forhandlingene heter det.

Det var 9. juli det ble klart at fagforeningen FFI på Island hadde brutt forhandlingene med ledelsen i selskapet. Da hadde foreningens medlemmer stemt ned et forslag til ny kollektiv avtale som omhandler en ny lønnsavtale.

Det var 73 prosent av medlemmene som stemte nei til avtalen, FFI håper ledelsen vil komme tilbake med en ny avtale ble det sagt da.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer