Foto: HANS OLAV NYBORG

Det islandske flyselskapet Icelandair har valgt å si opp selskapets kabinansatte som følger av at ledelsen og fagforeningen for de kabinansatte ikke har kommet til enighet om ny tariffavtale.

I følge selskapets pressemelding fredag skriver Icelandair at det blir piloter som skal utføre arbeidsoppgavene til de kabinansatte fra og med 20. juli, som et midlertidig opplegg.

I følge BusinessInsider skal ikke pilotene bruke tiden på å servere kaffe eller te, alt som skal gjøres i kabinen vil relatere seg til sikkerheten, og sørge for at de pålagte oppgavene for å veilede passasjerene skal opprettholdes. Selskapet skriver ikke noe om hvorvidt lovligheten av å benytte piloter til å utføre kabinbesetningens oppgaver er vurdert, ei heller hvorvidt dette tillates i de landene flyselskapet skal fly til med denne ordningen.

Flere fagforeninger i Europa som håndterer rettigheter for kabinansatte tror saken kun er et utspill i forbindelse med de pågående forhandlingene heter det.

Det var 9. juli det ble klart at fagforeningen FFI på Island hadde brutt forhandlingene med ledelsen i selskapet. Da hadde foreningens medlemmer stemt ned et forslag til ny kollektiv avtale som omhandler en ny lønnsavtale.

Det var 73 prosent av medlemmene som stemte nei til avtalen, FFI håper ledelsen vil komme tilbake med en ny avtale ble det sagt da.

ANNONSE
Forrige artikkelFikk levert nytt Airbus-fly – Sendes rett til Spania for langtidsparkering
Neste artikkelBoeing har sluppet opp for ledig parkeringsplass til nye Dreamlinere