12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Icelandair sier opp MAX-piloter og kansellerer innleide fly

Det islandske flyselskapet Icelandair sier opp 24 piloter i selskapet på grunn av at 737 MAX-flyene står på bakken.

De 24 pilotene ble ansatt våren 2018 og hadde startet sitt arbeide med å fly selskapets nye Boeing 737 MAX, da disse flyene ble satt på bakken i mars måned i år.

Nå velger selskapet å si opp pilotene i tillegg til at 21 nye piloter som skulle ansettes i selskapet fremover ikke blir noe av. I følge ATW Online håper Icelandair at de kan ansatte pilotene på nytt når det blir gitt klarsignal for at MAX-flyene kan fly igjen.

Icelandair har fått levert fire 737 MAX som alle var i trafikk da flytypen ble satt på bakken. For å kompensere for flyene på bakken har også selskapet de siste ukene leid inn tre Boeing 767 og ett Boeing 757, nå dropper selskapet å fortsette med disse avtalene.

Selskapet har redusert sin planlagte vekst på 5 prosent mellom juli og september i år.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer