Hangar.no
Icelandair 737 MAX8
Island Norge

Icelandair utsetter oppstarte med 737 MAX – skulle fløyet til Oslo i dag

Etter planen skulle Icelandair fly sin første 737 MAX til Oslo Lufthavn i dag. Det blir det ikke noe av. Flyselskapet har utsatt bruken av flytypen på ubestemt tid.

Allerede 6. april i år skulle flyet brukes på premiereturen til Berlin, det måtte utsettes på grunn av tekniske problemer med flyet. De påfølgende dagene har også blitt utsatt, og i dag blir det bytte av flytype fra 737 MAX til Boeing 757 for selskapets Oslo-rute.

Icelandair skulle også etter planen ha startet opp bruken av MAX-flyene på rute til New York, noe som heller ikke har skjedd.

Ettersom flytypen ikke er planlagt inn mot USA de første ukene nå skulle den brukes på ruter til Oslo, Stockholm og Paris, noe som heller ikke nå er aktuelt.

Fra 1. mai skulle selskapet også benytte MAX-flyene på ruter til Bergen, noe det nå spøker for. Når det andre MAX-flyet blir levert fra Boeing er også noe usikkert.

I følge nettsiden AirlineGeeks er det trøbbel med flyets motorer som flere andre aktører også har hatt som er årsaken til forsinkelsen i bruken av det nye flyet.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Transportselskap på Oslo Lufthavn melder oppbud onsdag morgen

Faktisk helt sant: Nordmenn flyr omtrent fire ganger mer innenriks enn svenskene

Hans Olav Nyborg