Foto: Hans O. Nyborg

Det islandske flyselskapet Icelandair skal i løpet av de neste månedene bestemme seg for om flyprodusenten Airbus blir en fremtidig leverandør til selskapet.

Financial News skriver i dag at selskapet nå er i siste fase rundt en avgjørelse på hvorvidt en bestilling på de europeiske flyene skal legges inn i løpet av 2020. Det er Airbus-modellen Airbus A321neo i flere varianter som vurderes.

Icelandair har som flere andre operatører måtte klare seg uten sine Boeing 737 MAX siden mars 2019, og flåten med Boeing 757 er moden for å skiftes ut.

Icelandair har tydelig kommunisert at selskapet ser på Airbus som en potensiell leverandør, men dette kan også være et klart forhandlingsutspill overfor Boeing hva angår erstatninger og leveranse rundt MAX-flyene.

For det islandske flyselskapet kan Airbus A321neo XLR eller LR-utgavene være potensielle erstatninger for dagens Boeing 757. Det er fly som nå kan leveres i en tidsperiode som trolig er gjeldene for Icelandair. Boeing har få alternativer til dagens Boeing 757, ett nytt mellomdistansefly som skal konkurrere mot Airbus A321neo, ligger minst 10-15 år frem i tid.

Icelandair har i dag 23 fly av typen Boeing 757, to Boeing 757-300 og fire Boeing 767-300. I tillegg har selskapet fått levert fem Boeing 737 MAX-8 og -9, hvor tre nye fly fortsatt står og venter i Seattle på leveranse.

Foto: Hans O. Nyborg
ANNONSE
Forrige artikkelFlyselskap kansellerer bestilling av Airbus A321neo
Neste artikkelVil leie ut mellom- og langdistanseflyene i flåten