Hangar.no

Ikonisk Manhattan-hotell eid av PIA er konkurs

Det ikoniske Roosevelt Hotel på Manhattan i New York er konkurs. Hotellet som er under eierskap fra PIA – Pakistan International Airlines, må stenge dørene permanent 31. oktober i år.

Hotellet som er over 100 år og er benyttet som kulisser i en lang rekke spillefilmer, må dermed finn andre overnattingsmuligheter for gjester som fremover hadde lagt inn en bestilling på hotellet.

I følge nettstedet Dawn i Pakistan er det mangel på kapital og at flyselskapet ikke ønsket å betale for videre drift som gjør at hotellet nå må stenge. Roosevelt har høstet gode skussmål fra sine gjester både for servicen, beliggenheten midt i sentrum, og de eksklusive omgivelsene med lang tradisjon.

I følge flere meldinger i sosiale medier skal det allerede være planer om å gjøre om det 100 år gamle hotellet til kontorer som skal leies ut i markedet.

Flere kjente hoteller har stengt dørene i forbindelse med den pågående koronapandemien, og blitt bygget om til leiligheter eller kontorlokaler. Det pakistanske flyselskapet som kjøpte hotellet for noen år siden, eier bygningen og tomten det står på.

Fra resepsjonen

Andre nyheter

Skal bruke Airbus A380 på tre timers flytur

Hans Olav Nyborg

Søndag forsvinner den siste Boeing 747 ut av flåten til KLM

Hans Olav Nyborg

Legger ned flyselskap – 6000 mister jobben

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer