Foto: Hans O. Nyborg

Torsdag kunngjorde indiske myndigheter at Boeings flytypen 737 MAX nå er sertifisert og godkjent for bruk også i India. Da gjenstår kun Kina som eneste land som fortsatt ikke har godkjent flytypen.

Indiske luftfartsmyndigheter valgte å se situasjonen litt an, og ville observere hvordan flytypen klarte seg i USA, Europa og andre deler av verden der det ble gitt grønt lys for å kunne fly flytypen.

Nå føler indiske myndigheter at flytypen har bevist at den er sikker, og dermed kan indiske flyselskap bruke flytypen igjen fra og med september. Det samme gjelder utenlandske flyselskap som måtte ønske å fly til og fra landets flyplasser med flytypen.

Det at Kina holder tilbake er todelt, delvis politisk som en protest mot USA og måten landet behandler Kina på, og delvis fordi kinesiske luftfartsmyndigheter ikke er klare for å godkjenne flytypen enda.

Boeing har fløyet en 737 MAX 7 over til Kina og dette flyet med mannskaper fra Boeing bistår nå myndighetene å sette fokus på hva som er endret i flyet og hvordan sikkerhetssystemene nå fungerer. Det er ventet at Kina muligens vil godkjenne MAX-flytypen i løpet av fjerde kvartal av 2021.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Setter inn A380 i trafikk igjen – Kvitter seg med to av flyene
Neste artikkel(+) Overfører alle sine fly til flyregister i Iran