12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Jet Airways

India: Piloter i indisk selskap får kun halv lønn

Piloter i flyselskapet Jet Airways, Indias største private flyselskap, har kun fått utbetalt halv lønning for september måneden. Etter dette er det ikke utbetalt noen lønninger. Flyselskapet sliter med økonomien og har levert store underskudd de siste tre kvartalene.

Nå melder pilotene at de ikke kommer til å yte noe ekstra eller jobbe overtid for selskapet. Ledelsen og flyselskapet har fått frist til 30. november med å utbetale skyldig lønn til de ansatte. Dersom dette ikke skjer vil det bli stans i all overtid og ekstra vakter.

Det er rundt 1600 piloter i tillegg til teknikere og administrasjon som kun har fått halve lønnen utbetalt i september. Lønning for oktober har de fleste ikke mottatt i det hele tatt, og ledelsen sier at lønninger for november er på vei.

Avisen Deccan Chronicle har kanselleringene for flyselskapet allerede startet og sist helg var det minst ti kanselleringer av innlandsflyvninger i India.

Kilder avisen har snakket med sier at pilotene i selskapet har fløyet opp mot 90 timer per måned, for å dekke inn at det er stor mangel på piloter hos Jet Airways.

 

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer