Hangar.no
Foto: Spicejet
  • Forsiden
  • Hendelser
  • India: Piloter permittert etter å ha kjørt ut på rullebane hvor fly tok av
Hendelser

India: Piloter permittert etter å ha kjørt ut på rullebane hvor fly tok av

To piloter i lavkostselskapet SpiceJet i India er permittert med øyeblikkelig virkning etter at de to ikke stanset flyet de skulle fly, før de kjørte det ut på rullebanen. Det var på flyplassen Varanasi at flygelederen ba de to pilotene om å stanse ved enden av taksebanen og vente til et fly fra IndiGo hadde tatt av fra rullebanen.

De to pilotene bekreftet dette, men fortsatte forbi streken på taksebanen der de skulle vente og kjørte flyet sitt ut på rullebanen. I samme øyeblikk hadde IndiGo-pilotene fått klarsignal og det flyet var på vei ned rullebanen for å ta av.

Pilotene i IndiGo-flyet valgte å avbryte avgangen, og ga beskjed til tårnet at det var et fly fra Spicejet inne på samme rullebane.

I følge Times of India har SpiceJet permittert de to pilotene i påvente av at hendelsen blir etterforsket av DGCA i India.

IndiGo-flyet ble kjørt tilbake til terminalen og sjekket av teknikere etter en litt brå stans under avgang. SpiceJet-flyet skal ha kjørt forbi streken på bakken der de skulle vente og fortsatte rundt 10 meter ut på rullebanen.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Vil søke i isen på Grønland etter motordeler fra A380

Ryanair-fly mistet nesehjul på vei til København – Slitasje over tid var årsak

Egyptair-fly fikk problemer med landingshjulene i Beograd