Hangar.no
IndiGo
Hendelser

India: To fly var svært nær hverandre – Utløste kollisjonsalarm i cockpit

Indiske myndigheter har gjennom landets Havarikommisjon igangsatt full etterforskning av fire piloter på to fly som kom svært nær hverandre over byen Kolkata i India 2. mai i år.

Det var et fly fra selskapet IndiGo på rute 6E892 med avgang fra Kolkata til Agartala, som etter avgang kom kun 700 meter fra et fly tilhørende selskapet Air Deccan, som var på vei til å lande på flyplassen ved Kolkata.

IndiGo-flyet var på vei vekk fra flyplassen og var rundt 2,7 kilometer fra flyplassen, da flyets antikollisjonssystem, Traffic Collision Avoidance System (TCAS), ble utløst. Da var de to flyene på kurs rett mot hverandre.

Pilotene ombord på IndiGo-flyet skal i følge den indiske havarikommisjonen,  Indian Aircraft Accident Investigation Bureau (AAIB), ha vrengt flyet raskt mot en annen kurs slik at separasjonen da Deccan Air-flyet passerte IndiGo-maskinen var 700 meter.

Pilotene hos IndiGo sier i en kommentar til indiske medier at de ikke har gjort noe feil, og at de kun fulgte de riktige prosedyrene med avgang etter instrukser fra flygelederen.

Air Deccan-flyet, trolig av typen  Beechcraft 1900D, var ikke i rute men på en fergeflyvning, altså forflyttning til en annen flyplass for å hente passasjerer.

Havarikommisjonen har satt i gang ful granskning av hendelsen.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Amsterdam: Ødela flymotor til 90 millioner kroner

15 skadd i turbulens – Kabinen så ut som om det var rammet av jordskjelv

ATR-fly tok fyr under vedlikehold – Er helt utbrent på innsiden