14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

India vil teste 737 MAX selv – Når FAA har godkjent flyene i USA

Flere land og myndigheter velger nå å vente på at det amerikanske luftfartstilsynet FAA skal godkjenne Boeings 737 MAX for flyvninger, før de selv starter arbeidet med å godkjenne flyene.

Boeing har selv innsett at det trolig kun blir flyvninger i USA med MAX i 2019, men i følge CNN er produsenten overrasket over at både EASA og en rekke land først vil starte arbeidet med å godkjenne flyene på nytt etter at FAA har gjort dette.

Indiske myndigheter har bestemt seg for både å ettergå FAA sin godkjennelse når den foreligger, samt at alle piloter som skal fly for indiske flyselskap i MAX skal gjennom en ekstra runde med opplæring i simulator.

Det indiske generaldirektoratet for sivil luftfart forventer ikke at MAX-flyene som skal fly i landet, kommer i luften før neste år. India planlegger å slå seg sammen med det europeiske byrået for luftfartssikkerhet i å sende egne piloter til USA for å gjennomføre tester og opplæring av de nye oppdateringene til 737 Max.

Etter dette vil landet først da avgjøre om flyene er sikre nok til å kunne brukes av indiske flyselskap.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer