-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no
Illustrasjonsbilde

Indonesia er det farligste sted i verden å fly

Indonesia har passert både Russland, Iran og Pakistan som det farligste stedet i verden å utføre en flyreise i. Skal vi tro statistikken fra Aviation Safety Networks sammenligning, er det nå Indonesia som topper statistikken for ulykker innen både sivil- og militær luftfart.

Bare de seks siste årene har Indonesia opplevd tre store dødsulykker med fly som har styrtet. Nær 700 personer har mistet livet i flyulykker og flyuhell de siste ti årene.

Ved siden av flyulykken med Boeing 737-500 flyet fra Sriwijaya Air nå sist helg, er det også ulykken med et 737 MAX fly fra Lion Air i oktober 2018, og flyulykken med en Airbus A320 tilhørende AirAsia Indonesia i 2014 som ligger øverst på listen.

Selv om statistikken de siste årene har bedret seg siden toppåret for ulykker i 2009, er det fortsatt for mange uhell som skjer i regionen sammenlignet med andre steder i verden. Indonesia er avhengig av luftfarten med det enormt høye antallet av øyer som er befolket.

Indonesia ruver også høyt oppe på listene hva angår antallet drepte i trafikken, og ulykker på havet med ferger og andre typer passasjerbåter.

EU valgte i 2018 å oppheve sitt forbud mot flere av flyselskapene i Indonesia, et forbud som har ligget inne i den såkalte svartelisten EU og EØS har for selskap som ikke får fly inn eller ut fra land i regionen, basert på ulykkesstatistikk og dårlig sikkerhet og vedlikehold.

Sist det var en dødsulykke i Indonesia innen luftfarten var i 2019 da et Twin Otter fra Rimbum Air styrtet inn i et fjell nær Kampung. Alle fire ombord omkom.

Andre nyheter

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Redaksjonen

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer