Illustrasjonsbilde

Indonesia har passert både Russland, Iran og Pakistan som det farligste stedet i verden å utføre en flyreise i. Skal vi tro statistikken fra Aviation Safety Networks sammenligning, er det nå Indonesia som topper statistikken for ulykker innen både sivil- og militær luftfart.

Bare de seks siste årene har Indonesia opplevd tre store dødsulykker med fly som har styrtet. Nær 700 personer har mistet livet i flyulykker og flyuhell de siste ti årene.

Ved siden av flyulykken med Boeing 737-500 flyet fra Sriwijaya Air nå sist helg, er det også ulykken med et 737 MAX fly fra Lion Air i oktober 2018, og flyulykken med en Airbus A320 tilhørende AirAsia Indonesia i 2014 som ligger øverst på listen.

Selv om statistikken de siste årene har bedret seg siden toppåret for ulykker i 2009, er det fortsatt for mange uhell som skjer i regionen sammenlignet med andre steder i verden. Indonesia er avhengig av luftfarten med det enormt høye antallet av øyer som er befolket.

Indonesia ruver også høyt oppe på listene hva angår antallet drepte i trafikken, og ulykker på havet med ferger og andre typer passasjerbåter.

EU valgte i 2018 å oppheve sitt forbud mot flere av flyselskapene i Indonesia, et forbud som har ligget inne i den såkalte svartelisten EU og EØS har for selskap som ikke får fly inn eller ut fra land i regionen, basert på ulykkesstatistikk og dårlig sikkerhet og vedlikehold.

Sist det var en dødsulykke i Indonesia innen luftfarten var i 2019 da et Twin Otter fra Rimbum Air styrtet inn i et fjell nær Kampung. Alle fire ombord omkom.

ANNONSE
Forrige artikkelTror ikke indonesisk flyselskap overlever som selskap etter ulykken
Neste artikkelTurkish Airlines forbyr munnbind med ventilasjon