Foto: Twitter

Et Boeing 737-400F fly fra selskapet Trigana Air havnet utenfor rullebanen på flyplassen i Jakarta lørdag morgen. I følge Aviation Herald skal pilotene ha fått problemer med flyets landingshjul etter avgang fra den samme flyplassen.

Pilotene skal ha forsøkt å få orden på problemet, og valgte til slutt å returnere til flyplassen. Etter at flyet ble landet på rullebanen skled det av denne og endte opp med at alle hjulstagene knakk under flyet i møtet med bakken utenfor banen.

I følge lokale medier skal flyet ha landet på venstre landingshjul samt etterhvert nesehjulet, men landingshjulene på høyre side skal ikke ha vært fullt ut på plass, dermed ble det motoren under vingen på denne siden som holdt flyet oppe.

Ingen av de fire personene ombord skal ha kommet til skade. Flyet, PK-YSF, skal være så ødelagt at det ikke kommer seg i luften noen gang igjen. Boeing 737-400 flyet ble bygget i 1988 for Asiana Airlines. Trigana Air Service har operert flyet siden 2013.

Hendelsen skjer ett år etter at et tilsvarende fly, PK-YSG, havarerte på samme måten under en landing på flyplassen Jayapura i Indonesia.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe og DAT vinner midlertidige rutekontrakter
Neste artikkelNå har dette flyselskapet fløyet siste tur med Boeing 747 i passasjerutgave