13 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Ingen arkeologiske funn på Kjevik

I forbindelse med en reguleringsplan for Kjevik Lufthavn ble det satt i gang arkeologiske undersøkelser for å avdekke fortidsminner i grunnen under flyplassområdet.

Nå er undersøkelsene ferdig og rapporten fra Kulturhistoriske museum viser at det ikke ble gjort noen spennende funn i bakken, noe en kanskje hadde håpet på.

Feltene som ved rullebanen ble gravd opp viste at undergrunnen i området var mye forstyrret av pløyning. Da det viste seg ikke at være mulig å finne verken registrerte eller nye stolpehuller etter bosetninger ble utgravningen avsluttet.

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer