Ingen MAX-200 leveranse til Ryanair i april

Ryanair MAX 200
Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Ryanair skulle etter planen ha mottatt sine første fem Boeing 737 MAX 200 fly i slutten av april måned. På grunn av at MAX-flyene står på bakken, har selskapet måtte utsette introduksjonen av de nye flyene i flåten.

Ryanair er lanseringskunde for den spesielle MAX-utgaven som hos Ryanair skal kunne ta 200 passasjerer i kabinen. Boeing 737 MAX-8 tar opp til 189 passasjerer, MAX 200 som det irske selskapet skal ha vil dermed kunne få inn flere seter enn det Norwegian og andre aktører har valgt i sine standard utgaver av MAX-flyene.

De fem første nye Ryanair-flyene skulle benyttes nå fra London Stansted. Avisen The Independent skriver at selskapet har kuttet de fleste rutene og flyvningen mellom London Stansted, Edinburgh og Belfast i påvente av at MAX-flyene skal få fly igjen og de nye flyene blir levert.

Ryanair har 100 MAX 200 fly i bestilling hos Boeing. Tre av de første flyene er allerede produsert og malt i selskapets farger, og står nå lagret på Renton i Seattle hos Boeing.

En av de nye MAX 200 som skulle ha blitt levert til Ryanair står på Renton i Seattle, USA lagret . Foto: Hans O. Nyborg
ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa har lagt inn bud – Condor kan igjen havne hos selskapet
Neste artikkelDash 8 totalvrak etter å ha sklidd av rullebane