2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Ryanair MAX 200
Ryanair 737 MAX 200 lagret i Seattle 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Ingen MAX-200 leveranse til Ryanair i april

Flyselskapet Ryanair skulle etter planen ha mottatt sine første fem Boeing 737 MAX 200 fly i slutten av april måned. På grunn av at MAX-flyene står på bakken, har selskapet måtte utsette introduksjonen av de nye flyene i flåten.

Ryanair er lanseringskunde for den spesielle MAX-utgaven som hos Ryanair skal kunne ta 200 passasjerer i kabinen. Boeing 737 MAX-8 tar opp til 189 passasjerer, MAX 200 som det irske selskapet skal ha vil dermed kunne få inn flere seter enn det Norwegian og andre aktører har valgt i sine standard utgaver av MAX-flyene.

De fem første nye Ryanair-flyene skulle benyttes nå fra London Stansted. Avisen The Independent skriver at selskapet har kuttet de fleste rutene og flyvningen mellom London Stansted, Edinburgh og Belfast i påvente av at MAX-flyene skal få fly igjen og de nye flyene blir levert.

Ryanair har 100 MAX 200 fly i bestilling hos Boeing. Tre av de første flyene er allerede produsert og malt i selskapets farger, og står nå lagret på Renton i Seattle hos Boeing.

En av de nye MAX 200 som skulle ha blitt levert til Ryanair står på Renton i Seattle, USA lagret . Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Redaksjonen

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Redaksjonen

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer