11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ingen rush til flyplassene for en tur til Syden

Selv om reiserestriksjonene fra i dag er opphevet for en rekke land i Europa, var det ingen spor av kaos eller kø av solhungrige nordmenn å spore på Oslo lufthavn onsdag morgen.

Flere flyselskap har meldt om økt interesse for flyturer ut i Europa, men enn så lenge vil det fortsatt ta tid før køene som normalt preger flyplassene her i landet i juli, er tilbake.

Norske myndigheter har oppfordret så mange som mulig til å bli hjemme og feriere i eget land, noe også tallene på antall reisende nordover i Norge viser. I følge NRK var hoveddelen av de reisende fra Oslo lufthavn onsdag, passasjerer på vei nettopp til Nord Norge.

Avinor sier til NRK at de er forberedt på å skulle kunne ta unna en eventuell økning i antall reisende fremover, når flyselskapene setter inn flere fly og åpner flere ruter.

Til NRK sier pressesjef i SAS, John Eckhoff at det er få som reiser, men at selskapene nå åpner opp sakte men sikkert. Fortsatt så er det restriksjoner på reisen, munnbinn om bord, ingen servering på flyene, nye rutiner for boarding av flyet som passasjerene må forholde seg til sier pressesjefen.

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer