Ingen rush til flyplassene for en tur til Syden

Foto: Hans O. Nyborg

Selv om reiserestriksjonene fra i dag er opphevet for en rekke land i Europa, var det ingen spor av kaos eller kø av solhungrige nordmenn å spore på Oslo lufthavn onsdag morgen.

Flere flyselskap har meldt om økt interesse for flyturer ut i Europa, men enn så lenge vil det fortsatt ta tid før køene som normalt preger flyplassene her i landet i juli, er tilbake.

Norske myndigheter har oppfordret så mange som mulig til å bli hjemme og feriere i eget land, noe også tallene på antall reisende nordover i Norge viser. I følge NRK var hoveddelen av de reisende fra Oslo lufthavn onsdag, passasjerer på vei nettopp til Nord Norge.

Avinor sier til NRK at de er forberedt på å skulle kunne ta unna en eventuell økning i antall reisende fremover, når flyselskapene setter inn flere fly og åpner flere ruter.

Til NRK sier pressesjef i SAS, John Eckhoff at det er få som reiser, men at selskapene nå åpner opp sakte men sikkert. Fortsatt så er det restriksjoner på reisen, munnbinn om bord, ingen servering på flyene, nye rutiner for boarding av flyet som passasjerene må forholde seg til sier pressesjefen.

ANNONSE
Forrige artikkelDash 8 styrtet på flyplass i Somalia
Neste artikkelCargolux lanserte egen retro-farget jumbojet