Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ingen tegn til at Boeing får MAX-i luften igjen i fjerdekvartal

Det er få tegn som skriker ut at flyprodusenten Boeing skal få sitt ønske om at 737 MAX-flyene kommer i luften igjen i løpet av fjerde kvartal. Tidligere var Boeing klare på at i løpet av oktober skulle flytypen være klar for å sertifiseres, men det er lite nå som tyder på at dette skjer med det samme.

Først og fremst skyldes dette Boeing selv, som fortsatt ikke har sendt avgårde en oppdatert versjon av MCAS-systemet for gjennomgang hos FAA. Dersom Boeing skulle få avgårde denne oppdateringen til FAA i løpet av de neste 14 dagene vil det fortsatt ta en måneds tid før FAA får endelig godkjent programvaren.

Så skal denne installeres i flyene før disse skal leveres til kunder. Så etter at en godkjennelse hos FAA er på plass mot slutten av november, vil trolig de første flyene være klare i slutten av desember, eller fort over i januar 2020.

Flere og flere flyselskap har innsett at Boeings spådommer om oktober med MAX-flyene er langt unna virkeligheten. De amerikanske flyselskapet har tatt vekk MAX-flyene fra sine flyprogram ut desember, det samme har flere andre aktører i Europa og Asia.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer