16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Innbyggere fant ferdskriver til Sukhoi

Innbyggere som bor nær Salak ved Jakarta i Indonesia har funnet den bortkommende ferdskriveren fra Sukhoi Superjet 100 flyet som forsvant under en demonstrasjonsflyvning for tre uker siden.

Alle 45 ombord omkom da flyet plutselig mistet høyde og krasjet inn i fjellsiden på Mount Salak.

Ferdskriveren hadde blitt begravet i et stort skred av gjørme som ble utløst av flystyrten. I følge en talsmann for myndighetene i Indonesia sier ferdskriveren var i svært god forfatning, og gir håp om at den skal bidra til å gi svar på hvorfor flyet styrtet.

Taleregistratoren ble funnet kun få dager etter at flyvraket ble lokalisert, men denne har så langt ikke gitt mange spor i etterforskingen av ulykken.

Russiske myndigheter har satt et enormt stort press på havarikommisjonen i Indonesia for å finne årsaken, først og fremst hvis det skulle vise seg at det er selve flyet det er feil på når det gjelder konstruksjonen.

Sukhoifabrikken har opplevd at kommende kunder nå avbestiller flytypen, noe som kan bli katastrofalt for salget av flytypen.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer