Det tyske flyselskapet Lufthansa har innstilt over 800 avganger fredag. Det skjer på grunn av en varslet pilotstreik.

Streiken varslet av pilotforbundet Vereinigung Cockpit (VC) for fredag ​​2. september i tidsrommet 00:01 til 23:59.  vil i følge selskapet ha en massiv innvirkning på flyoperasjonene, og det kommer ved slutten av skoleferien i Tyskland og andre europeiske land. De aller fleste Lufthansa og Lufthansa Cargo-avganger på tyske flyplasser blir i stor grad berørt.

Lufthansa melder at selskapet må kansellere 800 flyvninger ved sine knutepunkter i Frankfurt og München på fredag, og enkeltflyvninger kanselleres også torsdag og lørdag. Anslagsvis 130.000 passasjerer vil bli berørt fredag og denne helgen.

Lufthansa jobber å komme tilbake til normal status så raskt som mulig. Likevel kan virkningene av streiken fortsatt føre til individuelle kanselleringer eller forsinkelser denne lørdagen og søndagen.

Eurowings og Eurowings Discover er ikke berørt av streiken og har planlagt å operere som normalt. Passasjerer som er berørt av kanselleringer vil bli informert umiddelbart i dag og ombooket på alternative flyvninger hvis mulig.

-Vi kan ikke forstå fagforeningens oppfordring til streik. Ledelsen har gitt et veldig godt og sosialt balansert tilbud – til tross for de vedvarende belastningene fra Covid-krisen og usikre utsikter for den globale økonomien. Denne eskaleringen går på bekostning av mange tusen kunder. Konsernet har konkret presentert et tilbud med 18 måneders løpetid, der piloter hos Lufthansa og Lufthansa Cargo vil motta totalt 900 euro mer i grunnlønn per måned i to trinn. Dette vil spesielt komme nybegynnerlønn til gode. En nyansatt pilot vil få mer enn 18 prosent tilleggsgrunnlønn i løpet av avtalens varighet, mens en kaptein i sluttfasen får fem prosent. Konsernet har med avtalen for bakkepersonalet vist at det er innstilt på betydelige lønnsøkninger, sier Michael Niggemann, Chief Human Resources Officer og arbeidsdirektør i  Lufthansa.

Fagforeningen hadde bedt om en økning på 5,5 prosent i år og en automatisk økning over inflasjonen i 2023.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian: Feiret 20 årsdagen på Oslo lufthavn
Neste artikkelSår tvil om flyselskapet vil overleve