Foto: LOT

Arbeidet med å inspisere og reparere produksjonsfeil som er gjort på en lang rekke av Boeings 787-modeller, vil koste produsenten enorme summer. I følge Reuters er det snakk om flere hundre millioner amerikanske dollar.

Det er produksjonsfeil relatert til sammenkoblingen mellom de forskjellige skrogdelene som er hovedutfordringen for Boeing. Selv om avstanden mellom skrogdelene er større enn det som er godkjent som normalt avvik.

Boeing har nå 88 Dreamlinere parkert rundt sine fabrikker, og hver og en av disse flyene skal inn i en hangar, få fjernet alt av inventar, flyseter, kjøkken og toaletter, før gulvet fjernes. Så skal selve skrogdelene undersøkes og dersom det er tegn til avvik eller begynnende prosess med avstand mellom delene, skal det monteres på mellomledd som skal legge seg over dette.

Boeing har ikke gjort det kjent hvor mange Dreamlinere som må inn til sjekk og eventuell reparasjon. Produsenten har estimert at arbeidet med å rette opp flyene kan ta opp mot to til tre år.

Produsenten har ikke levert ut nye Dreamlinere til sine kunder siden oktober 2020 på grunn av feiel i produksjonen som er oppdaget.

ANNONSE
Forrige artikkel574.000 passasjerer med Norwegian i fjerde kvartal – Underskudd på 16,4 milliarder
Neste artikkelFørste nye 737 MAX levert til Europa på to år