Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Iran holder fortsatt tilbake ferdskriver og taleregistrator fra Boeing 737 som ble skutt ned i januar

Iranske myndigheter har flere ganger lovet både myndighetene i Ukraina og i Frankrike at ferdskriver og taleregistrator fra Ukraine International-flyet som havarerte i januar i år, skal oversendes til BEA i Frankrike.

Nå lover myndighetene i Iran at de to komponentene skal oversendes 20. juli i år.

Det var 8. januar i år at det iranske militæret valgte å skyte ned et Boeing 737-800 fra selskapet Ukriane International Airlines, i det flyet tok av fra hovedflyplassen i Iran. Det var 176 personer ombord som alle omkom.

Flyet ble skutt ned med to missiler av typen Tor-M1 i følge Ukrinform.

Iran har krevd at etterforskere fra landets havarikommisjon skal være del av etterforskningen hele veien gjennom. Nå skal en avtale være på plass hvor to etterforskere skal bli med komponentene til Paris og bistå i etterforskningen av nedskytingen.

Andre nyheter

Domstol krever havarirapport innen 45 dager

Hans Olav Nyborg

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer