12.4 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: NTSB

Iran nekter å sende ferdskriver og taleregistrator til NTSB eller Boeing

Både ferdskriveren og taleregistratoren fra Boeing 737-800 flyet som styrtet i Iran onsdag, er nå funnet i vrakdelene. Men iranske myndigheter nekter å sende dem til den amerikanske flyprodusenten Boeing, eller den amerikanske havarikommisjonen NTSB.

Det er Boeing og NTSB som er aktørene som har mest kunnskap og erfaring med å hente ut dataene som ligger lagret i de to boksene.

Leder for det iranske luftfartsverket sier i en uttalelse som Reuters gjengir at det ikke er avklart hvilket land som får oppgavene med å hente ut dataene. Det kan bli aktuelt å enten sende boksene til Russland eller BEA i Frankrike.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer