Irland: Ber om at leieavtalen for 36 fly avsluttes

Foto: Hans O. Nyborg

Norwegians irske selskap har bedt lagmannsretten i Irland om å få avsluttet og kansellert leieavtale for 36 av selskapets fly. Torsdag forrige uke la selskapet frem ønsket under en høring som er pågående for det irske selskapet samt tre datterselskap.

Norwegian i Irland har rettens beskyttelse mot kreditorer, hvor blant annet leasingselskap er en stor andel av dette. I følge den irske avisen Independent er målet for Norwegians å redde selskapet fra konkurs.

Under høringen ble det fra flyselskapets side bedt om at retten bistår i å avslutte leasingavtalene med tvang. Advokat Brian Kennedy gjorde det klart at leasingavtalene må avsluttes så raskt som et bare er mulig å få det til, skriver avisen.

Retten har satt opp en høring om saken denne uken. Flere advokater som representerer kreditorer og leasingselskapene, uttrykte bekymring rundt ønsket fra Norwegian om å avslutte avtalene om leie av de 36 flyene. Det ble her hevdet at å få avsluttet leasingavtalen så raskt som flyselskapet ønsker er urealistisk.

Leasingavtalene gjelder en rekke Boeing 737 og 787.

ANNONSE
Forrige artikkelKanadisk flyselskap leier 13 MAX-fly
Neste artikkelGjennomførte 16 timers flyvning med Airbus A350