Et av Aercaps Boeing 787 som selskapet leier ut til Norwegian. FOTO: HANS O. NYBORG

Det irske leasingselskapet AerCap har i dag 11 fly leid ut til Norwegian. Selskapet har så langt ikke tatt noen avgjørelse rundt hvilket standpunkt det har til forslaget fra Norwegian om å konvertere gjeld til aksjer, det melder Irish Times..

Norwegian har ønsket å tilby sine kreditorer å bytte gjeld mot aksjer, for å kunne klare målet om å hente ut den økonomiske redningspakken fra norske myndigheter.

Det er høyst uvanlig at leasingselskapene velger en slik løsning, dersom det skulle skje. AerCap er verdens største leasingselskap med over 1400 fly i eierskap som leies ut 200 flyselskaper i 80 land verden over. Selskapet har ingen eierandeler i flyselskap som det leier ut fly til i dag.

For leasingselskapene er situasjonen med Norwegian egentlig ikke så unik, men det som gjør den ekstra utfordrende er den pågående krisen i luftfarten. I normale tilfeller vil et leasingselskap be om utestående leie innbetalt, eller hente tilbake sine utleide fly.

Det vil alltid finnes et marked for å få flyene operative og inntekter inn igjen hos andre aktører, med unntak av situasjonen slik det er nå. I følge flere irske analytikere er det høyst usikkert om AerCap vil ønske å overta aksjer i et flyselskap som har mistet 70 prosent av verdien så langt i 2020.

ANNONSE
Forrige artikkelSender alle Airbus A340-600 til opphugging
Neste artikkelBoeing beordret av Trump til å starte opp produksjonen igjen