-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no

Irsk selskap starter arbeidet med å bygge om Airbus A330 til fraktfly

Markedet skriker etter mer fraktkapasitet og flere og større fly. Nå tar det irske selskapet CDB Leasing de første stegene mot å starte ombygging av utrangerte Airbus A330.

China Development Bank Financial Leasing Co., Limited (“CDB Leasing”) skriver i en pressemelding at selskapet har inngått en avtale med det tyske selskapet EFW om å utføre Passenger-to-Freighter (“P2F”) ombygging av to Airbus A330-300 i løpet av neste år.

Dette blir de første flyene av denne typen leasingselskapet velger å bygge om, for så å gjøre tilgjengelig ute i markedet for leasing igjen. Leasingselskapet har i dag 228 fly i sin flåte, mange av disse er tilbakelevert fra flyselskap som ikke trenger dem lengre, nå er det frakmarkedet som peker seg ut som etterbruk.

Airbus A330 vil kunne tilby operatøren å frakte mer gods enn fly i samme kategori. Boeing 767 og Airbus A300 er ofte en flytype som i dag benyttes til fraktformål, men nå mener CDB at det er på tide å bytte ut 20-30 år gamle fly med nyere teknologi, som Airbus A330 representerer.

Selskapet har ikke identifiser hvor det to A330 flyen nå kommer fra før de skal over i en ny type bruk. Det vil ta rundt 8-10 måneder å bygge om flyene.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer