Markedet skriker etter mer fraktkapasitet og flere og større fly. Nå tar det irske selskapet CDB Leasing de første stegene mot å starte ombygging av utrangerte Airbus A330.

China Development Bank Financial Leasing Co., Limited (“CDB Leasing”) skriver i en pressemelding at selskapet har inngått en avtale med det tyske selskapet EFW om å utføre Passenger-to-Freighter (“P2F”) ombygging av to Airbus A330-300 i løpet av neste år.

Dette blir de første flyene av denne typen leasingselskapet velger å bygge om, for så å gjøre tilgjengelig ute i markedet for leasing igjen. Leasingselskapet har i dag 228 fly i sin flåte, mange av disse er tilbakelevert fra flyselskap som ikke trenger dem lengre, nå er det frakmarkedet som peker seg ut som etterbruk.

Airbus A330 vil kunne tilby operatøren å frakte mer gods enn fly i samme kategori. Boeing 767 og Airbus A300 er ofte en flytype som i dag benyttes til fraktformål, men nå mener CDB at det er på tide å bytte ut 20-30 år gamle fly med nyere teknologi, som Airbus A330 representerer.

Selskapet har ikke identifiser hvor det to A330 flyen nå kommer fra før de skal over i en ny type bruk. Det vil ta rundt 8-10 måneder å bygge om flyene.

ANNONSE
Forrige artikkelNå er det kun fem Airbus A380 igjen for Airbus å bygge
Neste artikkelNå har enda et land godkjent 737 MAX