11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Islandske WOW Air returnerer fire fly til leasingselskapet

Det islandske flyselskapet WOW Air har levert tilbake to Airbus A320 og to Airbus A330-300 til leasingselskapet. Dette som et ledd i å forsøke å redde flyselskapet mot å bli lagt ned.

I en pressemelding selskapet sendte ut tirsdag kaller WOW Air tiltakene for helt nødvendige tiltak for å få til en restrukturering av driften. WOW har de siste årene bygget seg opp en flyflåte med 17 fly, bestående av Airbus A320, A320neo, A321ceo, A321neo og tre Airbus A330-300.

Nå har selskapet valgt å kvitte seg med to av langdistanseflyene og beholder for øyeblikket ett av de tre flyene i flåten.

Konkurrenten Icelandair valgte å gjøre det kjent i slutten av oktober at selskapet ønsker å kjøpe opp WOWO Air. Dette er fortsatt under vurdering fra islandske konkurransemyndigheter, og skal avgjøres av aksjonærene.

WOW Air skriver at det er helt nødvendig for selskapet å skaffe til veie en kapitalinnsprøytning, dersom fremtiden skal gi eksistens for det islandske lavkostselskapet.

Icelandair skal stemme blant sine aksjonærer over om selskapet kjøper WOW Air 30. november.

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer