7.2 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Italia innfører forbud mot flyvninger fra iransk flyselskap

Akkurat når det iranske flyselskapet Mahan Air klamrer seg fast til sine siste europeiske destinasjoner, setter USA inn presset på Italia for å få stanset rutene.

Amerikanske myndigheter har i et direkte brev til myndighetene i Italia bedt landet om å sørge for at flyselskapet blir utestengt fra å lande på landets flyplasser.

Mahan Air har i flere år fløyet ruter til Europa, men fikk for noen år siden forbud som følger av svartelisten til EU som skal hindre selskap med dårlig sikkerhetskultur i å fly til og fra Europa å ankomme. Men etter at selskapet gjorde en stor innsats for å bedre sikkerheten ble det på nytt åpnet for at ruter til Tyskland, Frankrike og Italia kunne starte opp igjen.

I januar ba USA derimot Tyskland innføre full stans i flyvningene og dermed ble selskapet nektet å fly til og fra landet. I mars måned ba amerikanske myndigheter Frankrike om det samme, og dermed ble det full stans i rutene for Mahan Air til Paris.

Nå har USA lagt enormt press på Italia og italienske myndigheter har bedt selskapet opphøre sine ruter fra desember.

Mahan Air er landets første privateide flyselskap og ble startet opp i 1992. USA mener selskapet brukes for å transportere militært utstyr og personell til Syria og andre krigssoner i Midtøsten.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer