-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no

Italiensk flyselskap mister driftslisensen 13. januar 2020

Det italienske luftfartstilsynet Ente Nazionale per l’Aviazione Civile (Enac) har valgt å trekke tilbake AOC-driftslisensen til flyselskapet Ernest Airlines.

Selskapet mister lisensen fra og med 13. januar 2020. Årsaken til at selskapet får beholde denne frem til i januar er at italienske myndigheter ikke ønsker å skape kaos blant passasjerer som ikke får reise nå i jul- og nyttårstiden.

Det italienske lavkostselskapet har frem til 13. januar å fremlegge en plan for selskapets økonomiske plattform fremover i henhold til reglene som er gjeldene i EU heter det fra myndighetene.

Dersom selskapet innen 13. januar 2020 legger frem bevis på at økonomien og en rekke andre forhold i selskapet er kommet i orden, vil Ente Nazionale per l’Aviazione Civile (Enac) vurdere å oppheve tilbaketrekkingen av lisensen.

Ernest Airlines startet opp i juli 2016 og flyr i dag en flåte med tre Airbus A320 og ett Airbus A319.

Selskapet skriver på sine Facebook-sider at det har stanset alt salg av billetter inntil videre.

Andre nyheter

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Nok et flyselskap forberede siste flyvning med Boeing 747 i passasjerutgave

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer