22.3 C
Oslo
12/08/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Italienske myndigheter vil ta full kontroll over Alitalia – Ser at salg av selskapet er umulig nå

Italienske myndigheter har gitt opp å selge det italienske flyselskapet Alitalia som i flere år har vært nær en konkurs.

Nå velger den italienske regjeringen å gå motsatt vei, å sørge for å få 100 prosent eierandel i flyselskapet, for på den måten å redde selskapet mot korona-konkurs.

I utgangspunktet hadde myndighetene satt 31. mai som en frist til å selge flyselskapet til nye eiere. Fristen for å innlevere bud på å kjøpe Alitalia var satt til 18. mars i år.

På grunn av koronaviruset har myndighetene nå sett at det blir umulig å gjennomføre. Det haster med å få på plass mer kapital, da det i følge Reuters er slutt på de 400 millioner euro som selskapet fikk i statlig lån på starten av 2020.

Reuters melder at selskapet vil slippe opp for penger innen kort tid, og at koronaviruset og fly på bakken ikke gjør situasjonen bedre.

Andre nyheter

Tvinger pilotene til å lande med «Flap 3»-modus på 98 prosent av landingene

Hans Olav Nyborg

Nytt flyselskap vil leie opp mot 20 fly de neste månedene

Hans Olav Nyborg

Virgin Atlantic ber om beskyttelse mot kreditorer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer