Hangar.no
Foto: Aalborg lufthavn
Danmark

Januar-topp og lovende sommerprogram for Aalborg Lufthavn

Januar var, som i fjor, en måned med vekst for Aalborg Lufthavn. Januar 2017 var den beste januar-måned for flyplassen med tanke på passasjertallene noensinne, og i januar 2018 økte trafikken ytterligere med 1,3 %. Dette til tross for tilbakegang i både charter- og innenlandstrafikk.

116 802 passasjerer reiste over Aalborg Lufthavn i januar i år, mot 115 295 i januar 2017. Mye av økningen skyldes en god vekst i utlandstrafikken og det største skidestinasjon-tilbudet noensinne fra lufthavnen, med direkteruter til Salzburg, Innsbruck og Chambery. I tillegg har mange gode nyheter for sommersesongen kommet. 38 114 reiste utenlands gjennom Aalborg i januar 2018 mot 23 202 i januar 2017, noe som tilsvarer en økning på 64,3 %.

«Sommersesongen ser riktig lovende ut, hvor Spania blir det helt store trekkplasteret for solglade dansker i 2018 – med blant annet sammenlagt åtte ukentlige direktefly til Malaga og Mallorca, og i tillegg kommer charteravgangene»,sier lufthavnsjef, Søren Svendsen.

Selv om det endte med en oppgang i januar 2018 sammenlignet med samme måned året før, var det likevel en nedgang for innlands- og chartertrafikken. Innlandstrafikken gikk ned med 9,2 %, og chartertrafikken gikk ned med 38,2 %.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

SAS med 17 nye ruter fra Skandinavia neste sommer

Hans Olav Nyborg

Primera Air Scandinavia og Air Nordic konkurs

Hans Olav Nyborg

Austrian Airlines øker til København kommende vinter