Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Japansk flyselskap skal kutte 60 langdistansefly fra sin flåte

Det japanske flyselskapet All Nippon Airways – ANA – skal kutte halvparten av sine langdistansefly i flåten, dermed skal 60 fly nå settes på bakken og fases ut.

Det er først og fremst fly som er under leasingavtale som skal vekk fra flåten, mens fly som eies av ANA Holdings skal beholdes så langt som det er mulig.

I følge Mainichi.jp er det Boeing 767-200 og 300 som i stor grad skal fases ut, med en gjennomsnitts alder på 16 år, mens også flåten med Boeing 777-200 og enkelte 787 også skal være på vei til å bli faset ut.

Selskapet har i dag en flåte bestående av totalt 241 fly, hvor 198 er aktive i nettverket, og 43 fly står parkert på bakken. Blant annet selskapets to Airbus A380.

Årsaken til kuttene i flåten kommer av lavere etterspørsel under koronapandemien som herjer verden over.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer