Jubler over ny UNESCO-rundtur i Møre & Romsdal

Foto: Paul Edmundson/Fjord Norge.

Lokalt næringsliv og politikere jubler over ny rundtur mellom Ålesund, Geiranger og Åndalsnes. Med kollektivtransport og elektriske busser blir en reise i et av Norges vakreste fjordlandskap mer tilgjengelig og miljøvennlig.

– Vi har samlet noe av det beste Norge har å by på i en tur, sier Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Tours.

Rundturen UNESCO Geirangerfjorden i et Nøtteskall startet opp i sommer, og bruker kollektivtransport til å frakte gjester mellom Ålesund, Geiranger, Åndalsnes og tilbake til Ålesund.

Heier på miljøvennlig nykommer

Den nye rundturen ønskes varmt velkommen av både lokalt næringsliv og politikere.

– Vi er glade for at Fjord Tours gjør det enklere å oppleve Møre og Romsdal som reisemål. Gode og grønne transportløsninger er avgjørende for at turistene skal komme til vakre Romsdal, sier Yvonne Wold, ordfører i Rauma Kommune i en kommentar.

I tillegg til å være et mer miljøvennlig alternativ enn å reise med egen bil, tror ordføreren at rundturen både vil øke tilgjengeligheten til Møre & Romsdal og bidra til bedre trafikkflyt i området.

– Det er også fint at det er mulig å kombinere bussen som kommer fra Geiranger med toget på Raumabanen, slik at også forbindelsen til Oslo og Trondheim er tilgjengelig. Slike gode reisetilbud heier vi på, sier ordføreren.

Bussen mellom Ålesund, Åndalsnes og Geiranger er elektrisk, og gir ingen utslipp.

Rundturen kan enten gjøres på en dag, eller bygges på med aktiviteter og overnattinger. Foto: Fred Jonny Hammerø/Møre & Romsdal Fylkeskommune.

Et kinderegg med norges vakreste naturopplevelser

Med den nye rundturen til Fjord Tours er det nå altså mulig å oppleve et av de mest Instagram-vennlige landskapene i Norge på én dag. På båtturen mellom Ålesund og Geiranger får man opplevd UNESCO-fjorden og De Syv Søstre/Brudesløret. På bussturen mellom Geiranger og Åndalsnes får man både oppleve Ørnevegen og de 11 hårnålssvingene, Valldal og Gudbrandsjuvet, samt selveste Trollstigen. I Åndalsnes kan man ta Romsdalsgondolen og nyte både panoramautsikten og et godt måltid, før turen går tilbake til Ålesund. Med Raumabanen kan rundturen også kobles på med tog fra Oslo eller Trondheim, som ordfører Wold var inne på.

– Dette er vill og vakker natur i nydelig samspill med et kulturlandskap som holdes i hevd av lokalbefolkningen. Et arbeid som har pågått gjennom generasjoner, sier reiselivssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre Tom Anker Skrede.

UNESCO Geirangerfjorden i et Nøtteskall kan man enten ta som en rundtur på en dag, eller bygge på til en skreddersydd ferie med overnattinger og aktiviteter som er tilgjengelig langs reiseruten.

– Med rundturen mellom Ålesund, Åndalsnes/Trollstigen og Geiranger vil du oppleve noen av Norges aller viktigste severdigheter. De kommer spesielt godt til sin rett da de skiller seg fra hverandre og er unike på hver sin måte, avslutter reiselivssjefen.

ANNONSE
Forrige artikkelNorse Atlantic Airways øker antall ruter fra Paris og Berlin
Neste artikkelMåtte mellomlande i Chicago på veg til Amsterdam etter trusler fra passasjer