Hangar.no
Norge

Junkers 52 styrtet i Sveits – 20 personer fryktet omkommet

Et Junkers JU-52 (HB-HOT) fra selskapet Ju-Air har styrtet i et fjellområde nær Piz Segnas i Sveits lørdag. 

Flyet fra 1939 brukes i stor grad til opplevelsesturer rundt i Sveits og er blitt benyttet på en lang rekke flystevner opp gjennom årene. 

Det skal ha vært 17 passasjerer og et mannskap på tre ombord da flyet styrtet underveis mellom Locarno og Dubendorf nær Zurich. 

Selskapet som eier Junkers-flyet har på sine nettsider bekreftet at ett av flyene i flåten har styrtet, men at det per i dag ikke er flere opplysninger tilgjengelig. 

Lokalt politi i Sveits skriver på Facebook at det er fem helikoptre som er med i søk- og redningsarbeidet. Det er også publisert et bildet av flyvraket som viser dette liggende på et fjellplatå. 

Ulykkestedet skal ligge på rundt 2540 meters høyde. I følge flere medier i Sveits er det ikke tegn til at noen av de som var ombord skal ha overlevd. 

Junkers 52 ble bygget i Tyskland før og under 2. verdenskrig. Flytypen har blitt benyttet av DNL og SAS i oppstartsårene. De fleste Junkers 52 finnes i dag på museer, men enkelte eksemplar flyr fortsatt rundt og blir vedlikeholdt. 

Wikipedia:  Junkers Ju 52 med kallenavn «Tante Ju», var et kombinert passasjer- og transportfly produsert 1932 – 1945 av Junkers. Prototypen fløy første gang 13. oktober1930. Den var konstruert av Ernst Zindel ved Junkers-fabrikkene i Dessau. Flyets «bølgeblikk»-skrog gav flyet et karakteristisk kasse-lignende utseende.

Flyvraket er funnet i et fjellområde i Sveits – Foto: Redningstjenesten i Sveits

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Transportselskap på Oslo Lufthavn melder oppbud onsdag morgen

Faktisk helt sant: Nordmenn flyr omtrent fire ganger mer innenriks enn svenskene

Hans Olav Nyborg