Foto: Hans O. Nyborg

Justervesenet mener Norwegian har brukt ulovlige vekter for å veie håndbagasjen til flypassasjerer.

I følge Justervesenets egen nettsider heter det i en pressemelding at kontroll på bagasjevekten i et fly er viktig i seg selv, men flyselskapene tar seg også betalt for overvekten man tar med seg inn. Derfor må vektene som brukes til dette formålet være godkjent.

-Dersom du betaler for overvekt på flybagasjen din, skal du kunne stole på at vekten som brukes måler riktig og at oppgjøret er rett. Disse vektene er underlagt krav i forskrift om ikke-automatiske vekter, sier senioringeniør i Justervesenet, Martin Vandbakk.

Justervesenet utfører tilsyn med vekter som danner grunnlag for økonomiske oppgjør, og har nylig satt krav til stansing av en type vekt, som Norwegian har benyttet, som er ulovlig for dette formålet.

I følge VG skal Norwegian nå endre praksis etter at saken har kommet frem i pressen. Flere passasjerer har fått gebyr for overvekt på håndbagasje, basert på at innleide vektere til Norwegian har veid bagasjen med håndvekter som er lite pålitelige for å kunne stoles på når det er snakk om å betale.

– Vi skal selvsagt bruke lovlige vekter og følger opp dette videre med vår samarbeidspartner på flyplassen, sier Tonje Næss i Norwegians informasjonsavdeling til VG.

ANNONSE
Forrige artikkelKommer med avklaring om Rygge-åpning i slutten av juni
Neste artikkelTurkish Airlines 777 skadet en vinge på ny flyplass i Istanbul