6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Justervesenet mener Norwegian bruker ulovlig vekter for bagasje

Justervesenet mener Norwegian har brukt ulovlige vekter for å veie håndbagasjen til flypassasjerer.

I følge Justervesenets egen nettsider heter det i en pressemelding at kontroll på bagasjevekten i et fly er viktig i seg selv, men flyselskapene tar seg også betalt for overvekten man tar med seg inn. Derfor må vektene som brukes til dette formålet være godkjent.

-Dersom du betaler for overvekt på flybagasjen din, skal du kunne stole på at vekten som brukes måler riktig og at oppgjøret er rett. Disse vektene er underlagt krav i forskrift om ikke-automatiske vekter, sier senioringeniør i Justervesenet, Martin Vandbakk.

Justervesenet utfører tilsyn med vekter som danner grunnlag for økonomiske oppgjør, og har nylig satt krav til stansing av en type vekt, som Norwegian har benyttet, som er ulovlig for dette formålet.

I følge VG skal Norwegian nå endre praksis etter at saken har kommet frem i pressen. Flere passasjerer har fått gebyr for overvekt på håndbagasje, basert på at innleide vektere til Norwegian har veid bagasjen med håndvekter som er lite pålitelige for å kunne stoles på når det er snakk om å betale.

– Vi skal selvsagt bruke lovlige vekter og følger opp dette videre med vår samarbeidspartner på flyplassen, sier Tonje Næss i Norwegians informasjonsavdeling til VG.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer