12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Kalitta Air må legge ned på Amsterdam Schiphol – Får ikke tildelt nok slots

Fraktselskapet Kalitta Air kommer trolig til å legge ned alle sine fraktruter som går via Amsterdam Schiphol i Nederland. Årsaken er at flyplassen ikke har nok slots, eller start og landingstider å tilby.

Kalitta Air har bedt DOT – US Department of Transportation om å be Air France / KLM, Delta Air Lines og Virgin Atlantic om å gi fra seg flere slots, slik at fraktselskapet kan fortsette sine operasjoner ved Schiphol.

Slik opplegget er nå sier selskapet at det for vintersesongen 2019/2020 er alt for få slots til at det lønner seg å fly frakt til og fra Amsterdam. Kalitta Air får kun to ukentlige avganger.

De nevnte flyselskapet som i dag innehar slots ved flyplassen i dag, regjerer over tilsammen 61 prosent av tilgjengelig slots ved Schiphol seg i mellom. Kalitta sier til NTV i Nederland at de i vintersesongen kun får tildelt slots etter forespørsel, og om det er tilgjengelig, uten at dette kan settes som faste avganger eller flere ganger innen samme uken.

Amsterdam Schiphol har 500.000 flybevegelser tilgjengelig per år, i 2018 benyttet flyplassen seg av 499.500 flybevegelser. Myndigheten vil av hensyn til klima og miljøet ikke øke denne kvoten.

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer