Foto: Hans O. Nyborg

SAS-piloter kan gå ut i streik fra 29. juni, og med det skape ekstra utfordringer for flyselskapet inn i fellesferien.

I dag valgte pilotforeningen i SAS å varsle om plassoppsigelse til riksmekleren.

– Det er ingen annen utvei. Vi er i en situasjon der SAS har avkrevd pilotkorpset for 30 prosent besparelse. Samtidig har de flyttet jobbene våre til bemanningsbyrå, sier Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening til NRK.

SAS-pilotene mer at forhandlinger med ledelsen ikke fører frem, og at eneste utveien nå er konflikt og streik.

– Vi har prøvd alle muligheter til å komme til en løsning med SAS. Siden november har vi prøvd å komme dem i møte med besparelsene SAS ønsker, men vi får ingen garantier. Vi får ingenting tilbake, sier Jan Levi Skogvang, leder for Parat-foreningen SAS Norge Flygerforening til NRK.

– Jeg er lei meg for å måtte informere om dette streikevarselet. Vi har gjort alt i vår makt for å unngå i denne situasjonen, men har ikke lengre noe valg, sier Lindgren, som også er leder i SAS Pilot Group (SPG) i en uttalelse på Facebook skriver VG.

Det er rundt 900 piloter i SAS som kan bli tatt ut i streik fra 29. juni.

– SAS-ledelsen har konstruert en selskapsstruktur som bryter mot den skandinaviske arbeidsmarkedsmodellen. Hvis SAS kan opprette bemanningsselskaper og på den måten omgå overenskomster og avtaler med deres ansatte, hvorfor kan ikke andre bedrifter gjøre det samme? Dette er derfor en viktig kamp for alle skandinaviske arbeidstakere, sier Lindgren i en pressemelding skriver avisen.

ANNONSE
Forrige artikkelHar mistet bestillinger på 83 fly
Neste artikkelEnighet om ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union