9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Kan legge ned over 40 ruter

Skulle den norske regjeringen innføre en fellesmoms på mellom 23 og 25 prosent, vil det for flyselskapet Widerøe bety betydelige kutt i antall avganger og ruter.

I følge avisen Nationen kan hele 40 ruter innlands i Norge stå i fare for å bli lagt ned. Flere av rutene fra Bergen og nordover, samt fra Bodø og nordover henger dermed i en tynn tråd. Finansdepartementet har ytret ønsker om én fast felles moms på mellom 23 og 25 prosent, noe som vil gjøre avgiftene høyere på blant annet persontransport, overnatting og mat.

Forslaget som nå er ute på høring har gitt reaksjoner fra Widerøe som på sin side har sendt tilbake svar til departementet med at det i såfall blir rutekutt og reduserte antall av avganger.

Widerøe skriver i sitt svar på høringen at både flyseteavgift og CO2-avgift allerede gjør at flere av selskapets flygninger ikke er lønnsomme.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer