Skulle den norske regjeringen innføre en fellesmoms på mellom 23 og 25 prosent, vil det for flyselskapet Widerøe bety betydelige kutt i antall avganger og ruter.

I følge avisen Nationen kan hele 40 ruter innlands i Norge stå i fare for å bli lagt ned. Flere av rutene fra Bergen og nordover, samt fra Bodø og nordover henger dermed i en tynn tråd. Finansdepartementet har ytret ønsker om én fast felles moms på mellom 23 og 25 prosent, noe som vil gjøre avgiftene høyere på blant annet persontransport, overnatting og mat.

Forslaget som nå er ute på høring har gitt reaksjoner fra Widerøe som på sin side har sendt tilbake svar til departementet med at det i såfall blir rutekutt og reduserte antall av avganger.

Widerøe skriver i sitt svar på høringen at både flyseteavgift og CO2-avgift allerede gjør at flere av selskapets flygninger ikke er lønnsomme.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleAvianca Brasil forlater Star Alliance
Next articleNorwegian-fly måtte tilbake til terminalen på Gardermoen – Hadde en passasjer for mye