Stavanger tingrett har nedlagt en dom som vil få prinsipiell betydning i framtiden hva angår aldersgrense for å la piloter fly etter at de er blitt 60 år.

Saken dreier seg om ti piloter over 58 år som gikk til sak mot CHC Helikopterservice for det de mente var alderdiskriminering i forbindelse med oppsigelser som var i samsvar med ordlyden i en tariffavtale.

NRK melder at retten kom fram til at tariffavtalen har rett til å legge strenge sikkerhetsstandarder for sertifikatregler hva angår flyvninger til og fra Nordsjøen. Arbeidsgiveren CHC mener at de må kunne kreve at helikopterpiloter slutter ved fylte 60 år, og får støtte fra Norsk Flygerforbund og NHO.

De ti ansatte mente det var usaklig at de hadde fått oppsigelse og ble utestengt fra sin arbeidsplass med bakgrunn i at det hadde fylt eller var nær ved å fylle 60 år.

Pilotene har vært representert av advokat Bent Endresen, mens selskapets advokat har vært Haakon Blaauw. I tillegg har advokat Nicolay Skarning vært partshjelper for Norsk Flygerforbund og flygerforeningen i Helikopterservice skriver NRK.

– Dette er en viktig og prinsipiell dom. Den viser at det i visse bransjer er saklig å legge vekt på at økt alder er et moment i en sikkerhetsvurdering, sier Skarning til NRK/NTB.

ANNONSE
Forrige artikkelVil finne etterbruk av Pir Syd
Neste artikkelUtslitte piloter ba om å få nødlande