Hangar.no
Foto: Westjet
Internasjonalt

Kanadisk lavkostselskap presenterte første 787 Dreamliner

Det kanadiske flyselskapet WestJet, som har fløyet mest innlands i Canada og USA, satser nå videre med sine internasjonale ruter og viste frem sin første Dreamliner tirsdag.

Frem til nå har Boeing 767 fungert som selskapets langdistanseflåte, nå er det Boeing 787 som blir selskapets nye flaggskip.

Selskapet har ti Boeing 787-9 i bestilling hos den amerikanske flyprodusenten Boeing. Det første flyet skal etter planen leveres i første kvartal av 2019. Med opsjon på ytterligere ti fly kan selskapet på få år bygge seg opp en flåte med 20 Dreamlinere.

Under presentasjonen i Calgary tirsdag, viste selskapet frem hvordan flyene blir seende ut, på utsiden og innsiden. Med et nytt dekor på utsiden for selskapets fly, og selskapets første businessklasse på et fly var det store forventninger til presentasjonen blant fremmøtt presse og ansatte i selskapet.

Det er Ove Brand Design som har stått for selskapets nye utseende på flyenes utside.

Flyene får businessklasse, økonomiklasse og Premium-økonomiklasse.

I år starter selskapet for alvor å fly mellom Canada og Europa med Boeings 737 MAX. I juni kommer også den første MAX-maskinen med den nye dekoren til selskapet.

Det er ikke helt avslørt hvor Dreamliner-flyene skal settes inn fra neste år av, men det blir ruter i Europa og Asia ble det sagt på pressekonferansen tirsdag.

Busniessklasse
Premium økonomi
Økonomiklasse
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

-Beklager, vi må snu for flyet er for stort!

Hans Olav Nyborg

Norwegian-selskap får DOT-godkjennelse i USA

Aeromexico kutter ruter og kvitter seg med fly

Hans Olav Nyborg