Kaos rundt pilotstreiken hos British Airways – Ikke møt opp på flyplassen, sier flyselskapet

Foto: British Airways

Den pågående streiken hos piloter i British Airways har skapt et reisekaos uten like for passasjerer som skulle ha reist med flyselskapet i dag og i morgen. Nå går selskapet ut og ber passasjerene ikke møte opp på flyplassen, men ber alle om å booke om til en annen dag.

British Airways skriver i en pressemelding at selskapet ikke har noen oversikt over hvilke piloter som er tatt ut i streik, og hvilke fly som blir kansellert. Nesten samtlige avganger bli i følge nettsiden til flyselskapet kansellert mandag og delvis også på tirsdag.

Passasjerer som skal reise med BA CityFlyer, Sun-Air og Comair blir ikke rammet av streiken i British Airways, og flyvninger med disse selskapene går som normalt.

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen er alle avganger og ankomster mellom London og Oslo med British Airways også kansellert i dag, flyvningene i morgen tirsdag er så langt ikke kansellert.

Det er rundt 4000 piloter som i dag skal streike, og rundt 1600 flyvninger blir berørt. Enkelte avganger skal gå som planlagt. I følge flyselskapet jobbes det med å få hentet inn større fly slik at enkelte avganger kan fylles opp og gå til utvalgte destinasjoner.

BBC melder mandag morgen at det råder fullt kaos på britiske flyplasser.

Det er uenighet rundt lønn og arbeidstid som er hovedutfordringen i konflikten mellom flyselskapet og pilotene.

De fleste flyvningen er mandag kansellert hos British Airways
ANNONSE
Forrige artikkelSverige: Flytrafikken redusert ytterligere i august
Neste artikkelKLM har offisielt overført alle Airbus A350 til Air France