Hangar.no
Foto. AAIB

Kapteinen svingte av før han skulle – Det endte ikke bra

Til tross for at hans kollega i cockpiten advarte kapteinen mot vanskelige takseforhold på Cochin internasjonale flyplass i India, valgte piloten å svinge Boeing 737-800 flyet av taksebanen før han skulle.

Kollegaen i cockpiten mente at de kanskje skulle tilkalle en følgebil som kunne vise dem rett vei, men kapteinen ville ikke høre noe av det. Han skulle klare dette selv.

Hendelsen fant sted 5. september 2017, men rapporten fra den indiske havarikommisjonen kom først i forrige uke.

Da kapteinen svingte flyet fra Air India Express av rullebanen var det rett i en vanndike. Først kjørte han nesehjulet på flyet ned i en dike, etter at dette knakk rett av, fortsatte flyet fremover til hovedhjulene også dumpet ned i kanelen som utgjorde en dike, da var det full stans.

Kanalen var bygget av betong og flyet fikk skader da motoren ble det bærende elementet for å holde flykroppen oppe. Hovedhjulene ble hengende ned i kanalen. Det var etter landing på flyplassen på en rute som hadde blitt fløyet fra Emiratene at uhellet skjedde.

Kapteinen hadde svingt flyet av taksebanen 90 meter før flyet nådde avkjøringen han skulle ha tatt.

Alle 108 ombord kom fra det uten de større skader, flyet er nå reparert og satt i trafikk igjen.

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer