Med en kommende avtale om kjøp av nye 737 MAX-fly skal det nå være røyket fredspipe mellom Norwegian og flyprodusenten Boeing.

Flyselskapet har vært en av produsentens store kunder for både 737 MAX og 787 Dreamlinere. Men da pandemien gjorde sitt til at flyselskapene havnet på vippepinnen valgte Norwegian å kansellere alle sine 737 MAX det hadde i bestilling.

-Avtalen mellom oss gjør at vi nå unngår å møtes i retten over den forrige avtalen som ble kansellert, sier Geir Karlsen som er direktør i Norwegian til Reuters.

Avtalen om å skulle kjøpe 50 fly i 737 MAX-serien med en opsjon på ytterligere 30 fly gir Norwegian mulighet til å igjen eie egne fly, ikke bare lease som det har gjort frem til nå etter restruktureringen.

Karlsen er klar på at denne avtalen var den siste pusslebiten som måtte på plass for å komme i mål og ende med en godt forhold til Boeing igjen.

Avtalen inkluderer kompensasjon til Norwegian for den tidligere uoverensstemmelsen mellom produsenten og flyselskapet over både MAX og 787 leveranser i tillegg til en lang rekke med tekniske utfordringer.

ANNONSE
Forrige artikkelDropper A380 på Tyskland-rute
Neste artikkelPiloten ga en hjelpende hånd