Hangar.no
Kastrup - Foto: Hans O. Nyborg

Kastrup: 65,5 prosent fall første halvår

København Lufthavn Kastrup fikk et fall på 65,5 prosent første halvår av 2020. Det er selvsagt koronaviruset og nedgangen i antall reisende som har største skylden skriver driftsselskapet i en pressemelding.

Omsetningen i selskapet falt tilsvarende med 55, 5 prosent, også de i årets første seks måneder. Underskuddet ligger på 258 millioner norsk kroner omregnet fra danske.

Passasjerantallet første halvår ligger på i overkant av fem millioner reisende, mot 14,4 i samme periode i 2019. I årets tre første måneder var tallet 4,8 millioner. Under koronapandemien har det daglige tallet snittet på rundt 500 passasjerer gjennom terminalene på Kastrup.

-Det er ingen tvil om at koronapandemien over hele flyplassens økosystem fra flyselskaper, til bakkeselskaper og de mange butikkene og restaurantene har ført til en veldig utfordrende og for noen selskaper en eksistensiell krise. Mange av selskapene som opererer på flyplassen har måttet permittere en lang rekke ansatte, og vi har ikke klart å gi passasjerene den reiseopplevelsen de er vant til, sier administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns flyplasser.

Kastrup må nå reduserer antallet ansatte med 650 ansatte.

Andre nyheter

Triste tall for Norwegian i november

Hans Olav Nyborg

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer