Kastrup - Foto: Hans O. Nyborg

København Lufthavn Kastrup fikk et fall på 65,5 prosent første halvår av 2020. Det er selvsagt koronaviruset og nedgangen i antall reisende som har største skylden skriver driftsselskapet i en pressemelding.

Omsetningen i selskapet falt tilsvarende med 55, 5 prosent, også de i årets første seks måneder. Underskuddet ligger på 258 millioner norsk kroner omregnet fra danske.

Passasjerantallet første halvår ligger på i overkant av fem millioner reisende, mot 14,4 i samme periode i 2019. I årets tre første måneder var tallet 4,8 millioner. Under koronapandemien har det daglige tallet snittet på rundt 500 passasjerer gjennom terminalene på Kastrup.

-Det er ingen tvil om at koronapandemien over hele flyplassens økosystem fra flyselskaper, til bakkeselskaper og de mange butikkene og restaurantene har ført til en veldig utfordrende og for noen selskaper en eksistensiell krise. Mange av selskapene som opererer på flyplassen har måttet permittere en lang rekke ansatte, og vi har ikke klart å gi passasjerene den reiseopplevelsen de er vant til, sier administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns flyplasser.

Kastrup må nå reduserer antallet ansatte med 650 ansatte.

ANNONSE
Forrige artikkelVirgin Atlantic ber om beskyttelse mot kreditorer
Neste artikkelEmbraer utsetter ny versjon av E175