Kastrup-kaos i sommer forhindret – Ny avtale mellom Naviair og flygeledere

Foto: Hans O. Nyborg

Sommertrafikken er trolig reddet på den danske hovedflyplassen Kastrup, etter at  Naviair og flygeledernes fagforening DATCA har inngått en avtale som skal støtte en normalisering av håndteringen av flytrafikken på de danske flyplassene og i det danske luftrommet.

Avtalen mellom Naviair og DATCA har som mål å bøte på den akutte mangelen på flygeledere, som har oppstått på bakgrunn av en overdreven reduksjon i antall flygeledere under koronapandemien samt utilstrekkelig rekruttering gjennom 2010-tallet, heter det i en pressemelding fra Naviair.

– Jeg er glad for at vi i fellesskap har funnet noen gode løsninger som sikrer at vi kan normalisere driften vår til beste for flyselskaper, flyplasser og passasjerer. Med avtalen er det vår klare forventning at vi raskt vil se en betydelig reduksjon i forsinkelser forårsaket av Naviair, sier fungerende administrerende direktør, Mads Kvist Eriksen.

De siste månedene har det spesielt gått hardt ut over flypassasjerer på Kastrup med forsinkelser og kanselleringer. Nå er i hvertfall dette noe de fleste reisende ikke skal behøve å tenke på gjennom sommermånedene.

Flygelederne ønsker å komme seg ut av den uholdbare situasjonen Naviair har kommet i, og derfor inngår vi nå en avtale. Det er ikke en langsiktig løsning slik vi kunne tenkt oss det, men vi mener at det er viktig at det skapes ro for å prøve å finne de langsiktige løsningene for Naviairs fremtid. Vi ser fortsatt en risiko for at denne avtalen ikke i tilstrekkelig grad sikrer oppbevaring, men tiden vil vise. Flygelederne gir nå Naviair en hjelpende hånd med ekstraordinær fleksibilitet i en periode fremover, slik at Naviair kan bruke tiden til å finne en balanse på sikt, sier styreleder i DATCA, Esben Blum.

ANNONSE
Forrige artikkelTUI: Et flertall av nordmenn skal reise utenlands i sommer
Neste artikkelLanserer ny rute til Stockholm Arlanda