12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Kina: Først kom snøen, så fulgte en kraftig sandstorm

På folkemunne kalles fenomenet for Tiramisu-snow, en blanding av snø og sand.  Det var i Urumqi i Kina at det spesielle fenomenet inntraff. Etter et snøfall som la seg som ett hvitt teppe over alt, kom en sandstorm og blandet seg på toppen av snøen. Kombinasjonen våt sand er ikke å anbefale.

I følge kinesiske medier måtte flyavganger innstilles og samtlige selskap fikk beskjed at sanden nok vill skape problemer for flyene dersom de beveget seg ute i sandstormen.

Kombinasjonen av snø etterfulgt av sand er også kjent å kunne oppstå i USA og deler av Europa som ligger nær inntil det afrikanske kontinentet.

 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer